Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Το Γλυκό της Σοκολάτας

Υλικά:
180 γρ. μπισκότα σοκολάτας
80 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 53% κακάο
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
500 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
100 γρ. σοκολάτα λευκή κουβερτούρα
Διαδικασία:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μούλτι και τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα σε βάση φόρμας 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος και τη μαύρη σοκολάτα.
Στη μαύρη λιωμένη σοκολάτα προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το τυρί κρέμα και στη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα τυριού κρέμας.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί μόνο το μίγμα με τη μαύρη σοκολάτα.
Απλώνουμε στη μπισκοτένια βάση το μίγμα με τη μαύρη σοκολάτα. Συνεχίζουμε με το μίγμα της σοκολάτας γάλακτος το οποίο το ανακατεύουμε κυκλικά ώστε να δημιουργηθούν κύματα. Αφήνουμε το γλυκό 5-6 ώρες στο ψυγείο.
Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζουμε με τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε φλούδες.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...