Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Μία Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα

O κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης *** παρουσίασε το περιεχόμενο του νέου βιβλίου του, δίνοντας τη δική του οπτική για την οικονομική πραγματικότητα και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας «υπό τον κίνδυνο να κάνει λάθος», αλλά με την προσθήκη ότι «ο άνθρωπος που δεν τολμά να κάνει λάθος, ποτέ δεν θα πρωτοτυπήσει».
Ανέφερε ότι «ο τρόπος που περιγράφεται η κατάσταση στον οικονομικό και εξωτερικό χώρο αποτελεί μαζική παραπλάνηση» και ότι «δεν πιάσαμε ακόμα πάτο στην οικονομική κρίση». Δείτε παρακάτω ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του.
Περισσότερα για τον Β. Μαρκεζίνη στο www.antifono.gr

*** Ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης διετέλεσε Καθηγητής στο Κέημπριτζ, την Οξφόρδη και το Λονδίνο, κατείχε δε, επίσης έδρα στο Λάηντεν (Ολλανδία) και στο Ώστιν του Τέξας (ΗΠΑ). Επιπλέον, έχει διδάξει σε είκοσι πέντε Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, έχει συγγράψει τριάντα τρία βιβλία και πάνω από εκατόν τριάντα νομικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα έργα του έχουν μεταφρασθεί στα γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά και κινεζικά. Είναι Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας, Αντεπιστέλλον Μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας και της Ακαδημίας Αθηνών, Ξένος Εταίρος της Βελγικής, της Ολλανδικής και της Ιταλικής (Academia dei Lincei) Ακαδημίας, όπως επίσης και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Δικαίου. Από το 1997 φέρει τον τίτλο του Επίτιμου Συμβούλου της Βασίλισσας της Αγγλίας (Queen's Counsel), ενώ από το 2000 είναι Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος του Πρώτου Προέδρου του Γαλλικού Ακυρωτικού (Cour de Cassation). Το 2005 έλαβε τον τίτλο του Ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για τις εξαίρετες υπηρεσίες που έχει προσφέρει στις διεθνείς νομικές σχέσεις. Επιπλέον, έχει λάβει εξαιρετικά υψηλές τιμές από τους Προέδρους Μιτεράν και Σιράκ (της Γαλλίας), Σκάλφαρο και Τσιάμπι (της Ιταλίας) και φον Βάιτσκερ και Χέρτσοκ (της Γερμανίας). Τέλος, από το 2007 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...