Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Greenpeace: Video - Μήνυμα

Eδώ θα παρακολουθήσετε ένα επικριτικό και καυστικό video κινουμένων σχεδίων που ετοίμασε η Greenpeace για να "επιτεθεί" στο πασίγνωστο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης το Facebook, εντείνοντας έτσι τις πιέσεις εις βάρος του ομίλου ώστε να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!
Το video εκφωνείται όπως θα δείτε από ένα παιδί και παρομοιάζει το fb με την μορφή ενός γιγάντιου τέρατος, το οποίο τρέφεται με άνθρακα και προσπαθεί να θέσει τον ιδρυτή του, MarkZuckerberg ενώπιον ενός διλήμματος, να επιλέξει και να κάνει φίλο του -όπως γίνεται δηλαδή στο fb τον "βρώμικο άνθρακα" ή "καθαρές μορφές ενέργειας" ?
Ήδη προ διμήνου σχεδόν, δημοσιεύθηκε στον αμερικανικό τύπο ανοιχτή επιστολή της Greenpeace,στην οποία καλούσε τον όμιλο να διακόψει την "φιλία" του με τον άνθρακα.
Ο όμιλος σκοπεύει να προβεί στην ανέγερση του μεγαλύτερου κέντρου δεδομένων στον κόσμο, στο Όρεγκον των ΗΠΑ, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, συνεπώς θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την χρήση άνθρακα.
Σήμερα οι χρήστες του fb υπολογίζονται σε μισό δισεκατομμύριο!Η Greenpeace έχει υπολογίσει πως προκειμένου να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο των πληροφοριών που διακινούνται καθημερινά, κέντρα δεδομένων και δίκτυα τηλεπικοινωνιών θα καταναλώνουν 1.963 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2020, δηλαδή την τριπλάσια ενέργεια από αυτήν που καταναλώνουν σήμερα οι ΗΠΑ.
Πάντως το video είναι απλό αλλά και περιεκτικότατο σε νοήματα και μηνύματα.

Πηγή: kazam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...