Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

"Καταφέραμε να μη Σκοτωθεί Κανείς στα Ίμια"!

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Crash. Ο άνθρωπος που κλήθηκε, πριν περίπου 16 χρόνια, να διαχειριστεί την κρίση στα Ίμια σχολιάζει με γλαφυρό τρόπο την τότε κατάσταση και τη συνομιλία που είχε αργότερα με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, τον τότε ειδικό διαμεσολαβητή των ΗΠΑ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αναφορά που κάνει ότι στα Ίμια δεν χύθηκε αίμα και θριάμβευσε η διπλωματία. Αγνοώντας, κατά αυτό τον τρόπο, τη μνήμη των τριών αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού, του ελικοπτέρου ΑΒ 212 που κατέπεσε την 31 Ιανουαρίου 1996. Επί του θέματος ο κύριος Πάγκαλος αναφέρει τα εξής: ...

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα CHICO!!!

    Εσύ φίλε μου έχεις καμία σχέση με τα Ίμια? Συγνώμη που ρωτώ αν θες μου απαντάς.
    Επειδή και η σελίδα σου κάνει αναφορά στο όνομα...., έχεις κάνει αρκετά αφιερώματα στο blog σου για την ημέρα εκείνη ...γι' αυτό ρωτώ.
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Δήμητρα !!!! Δεν κατοικούμε στις βραχονησίδες Ίμια ούτε έχουμε σχέση μ' αυτές, όμως εμπνευσθήκαμε από τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν τον Ιανουάριο 1996 στην περιοχή, για να αναπτύξουμε τη δράση μας στο κτήμα,το οποίο είναι υπαρκτό. Η απασχόληση μας σ' αυτό κυρίως περιστρέφεται σε γαστρονομικές απολαύσεις που πάντα συνοδεύονται με εκλεκτό ποτό, διασκέδαση και φυσικά καλή παρέα. Με λίγα λόγια να περνάμε καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...