Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Απογραφή 2011: Tι Πρέπει να Ξέρετε

Οι απογραφείς που θα συμμετέχουν στην Aπογραφή 2011 θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΛΣΤΑΤ στους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς: 213 135 2138 -40.
Οι ερωτήσεις τους θα αφορούν στο σπίτι κάθε πολίτη, στα άτομα που διαμένουν, στην ηλικία, στο επάγγελμα, στο επίπεδο εκπαίδευσης και στην κατάσταση απασχόλησής τους.
Η Απογραφή 2011 είναι υποχρεωτική και όσοι αρνηθούν να απαντήσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα. Η όλη διάρκεια της συνέντευξης δε θα ξεπερνά τα 20-25 λεπτά, για ένα μέσο νοικοκυριό. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχει φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμοι διερμηνείς, καθώς επίσης και ερωτηματολόγια της απογραφής μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες, για τους κατοίκους της χώρας που δεν μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα.
Στη διαδικασία της απογραφής 2011 θα συμμετάσχουν 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες, με σκοπό να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και το σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.
Υπάρχουν κίνδυνοι από την Απογραφή 2011 για τα προσωπικά δεδομένα; Τα στοιχεία που θα συλλέξει η ΕΛΣΤΑΤ είναι εμπιστευτικά και προφυλάσσονται από το στατιστικό απόρρητο που προβλέπεται από την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία, ενώ κατά την παρουσίασή τους θα δημοσιοποιηθούν ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες και δείκτες, καθώς «η εμπιστευτικότητα εξασφαλίζει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.
Για την κατοικία, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν το έτος κατασκευής και το εμβαδόν, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει.
Δεν θα ζητηθεί κανένα πιστοποιητικό νομιμότητας και δεν θα τεθεί κανένα ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα του ακινήτου. Εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Τα πρώτα στοιχεία της απογραφής θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο του 2011, ενώ τα αναλυτικά σε διάστημα ενάμισι έτους.
Περισσότερες πληροφορίες για την Απογραφή 2011 υπάρχουν στο: www.apografi2011.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...