Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Νέο Ωράριο Δημοσίων Υπαλλήλων

Στα νέα δεδομένα ωραρίου θα κληθούν να προσαρμοστούν από σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επέρχονται αλλαγές τόσο στην προσέλευση των εργαζομένων στις κρατικές υπηρεσίες όσο και στη αποχώρηση.
Πλέον, το ωράριο των εργαζομένων στο Δημόσιο μόνιμων υπαλλήλων, των υπαλλήλων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά και του προσωπικού των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού θα είναι 40 ώρες την εβδομάδα και όχι 37,5 που ήταν μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Εξαίρεση αποτελούν μόνο τα ωράρια που καθορίζονται από ειδικές διατάξεις και προβλέπουν μειωμένο χρόνο εργασίας, όπως είναι, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.
Σκοπός της νέας ρύθμισης του ωραρίου είναι η ανάγκη εξίσωσης των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα καθώς επίσης και η αύξηση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και κυρίως αυτών που έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με το κοινό καθώς και η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Από τούδε και στο εξής, η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου θα γίνεται από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι. Ειδικά στις εφορίες, οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται πλέον έως τις 14.30 το μεσημέρι.
Οσον αφορά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 08.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν προθεσμία να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το ωράριο που τους βολεύει. Οι κατ' επιλογήν ώρες προσέλευσης και αποχώρησης μπορούν να είναι από τις 07.00 έως τις 15.00, από 07.30 έως 15.30, από 08.00 έως 16.00, από 08.30 έως 16.30 ή, τέλος, από 09.00 έως 17.50.

Πηγή: espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...